love, thoughts

ce ma framanta in legatura cu tine…

poate nu te consideri genul de băiat care poate să schimbe o altă persoană…mai ales când vine vorba de o persoană cu care nici nu ai vorbit vreodată. poate nu ai auzit de vreo situaţie de acest gen în toată existenţa ta de 18 ani, dar eu îţi mărturisesc, cu toată sinceritatea de care pot da dovadă, ca eşti genul ăla de băiat. nu ştiu dacă pentru altcineva, dar pentru mine sigur ai fost, eşti şi vei fi probabil în continuare.

chiar dacă “schimbat” nu sună chiar concret, dacă stau mai bine să mă gândesc…

întotdeauna mi s-a părut că sunt o fată mult prea visătoare şi că nu văd asta ca pe o calitate. nu, să nu mă înţeleagă nimeni greşit, nu e deloc rău că am vise, doar că m-aş simţi  mai stăpână pe propriile mele puteri dacă aş fi mai ancorată în realitate.

şi cred că nu tuturor le stă în putere să se ancoreze şi că au nevoie de un sprijin, de o motivaţie.

poate greşesc din nou, dar cred că tu ai putea reprezenta doza de raţiune de care am nevoie.

ai spus la un moment dat că poţi uita pe cineva dacă te ocupi mai mult de tine însuţi, de idealurile şi de visele tale în viaţă pe care le poţi transforma în realitate. ţin să cred contrariul…

nu e nici pe departe atât de uşor să trec peste. orice hobby de care am fost pasionată de mică se leagă cumva de tine, fie vorba de scris, desen sau de citit. dintr-o dată versurile melodiilor pe care le ascult, de obicei seara, înainte de culcare, sau în autobuz, în drum spre liceu, evocă tot ce mi s-a întâmplat şi tot ce am simţit de când te-am văzut pentru prima dată în baia de la parter a liceului şi până acum, când toamna îngheaţă şi se preface în fiori de iarnă, când îmi încep fiecare zi cu un oftat şi cu un gând legat de tine.

eşti prima persoană care m-a făcut să-mi pun atâtea întrebări…întrebări la care încă aştept, cu ultimul dram de speranţă, răspunsuri. dacă m-ai vedea acum, ai realiza că multe dintre acestea mi le poţi citi direct de pe buze…

“Ce ai făcut cu desenul de la mine?” 

Eu aş avea 3 variante:

1) l-ai aruncat la gunoi (variantă ce nu sună deloc optimist)

2) l-ai pus într-un sertar, cât mai în spate şi l-ai acoperit cu câteva cărţi şi dosare (ca să fiu sinceră m-aş obişnui cu ideea)

3) l-ai lipit pe un perete al camerei tale ca să îl mai priveşti din când în când, după o zi obositoare de facultate, stând în pat şi ascultând îngândurat muzică în căşti (o variantă destul de deplasată, aş putea spune, ce mă umple cu speranţe deşarte, mă îmbată cu apă rece)

„Ce ai simţit atunci când te-ai uitat la el?”

confuzie? indiferenţă? disconfort? simpatie pentru persoana care ţi-a alintat trăsăturile feţei cu creioane colorate timp de câteva ore, în miez de noapte?

„Ce impresie ţi-ai făcut despre mine?” (aş paria pe faptul că m-ai descrie simplu ca fiind ciudată)

„De ce nu mi-ai dat o şansă, sau, mai bine spus, de ce nu „ne”-ai dat o şansă…să ne cunoaştem mai bine şi să vedem dacă merită vreun efort?” (aici nu îndrăznesc să mă gândesc la variante)

„De ce ai interpretat anumite lucruri greşit?” (mi-ar plăcea să aud un răspuns faţă în faţă, dacă ar exista vreo posibilitate…tu ai crezut că eu îmi doresc ceva mai mult, când eu nici nu mă simt pregătită de <<ceva de longterm>>, cel puţin nu pentru moment…)

“Ţi s-a părut gestul meu deplasat?”

“Ce îţi place la o fată?”

“Cât de deschis poţi fi în faţa unei persoane nou apărute în viaţa ta?”

şirul de întrebări poate continua la nesfârşit, de la întrebări personale la cele mai awkward întrebări şi curiozităţi care îmi mai trec prin minte…şi sunt plină de surprize, de cele mai multe ori…

 

***

Pe voi v-a lăsat o persoană cu multe întrebări nerăspunse? Dacă da, îmi doresc să îmi povestiţi în comentarii ce v-a frământat după o astfel de experienţă.

Like dacă rezonaţi într-o anumită măsură cu ideile redate în acest monolog adresat!

Share pentru a împărţi fragmente literare tuturor celor pe care îi iubiţi ❤

Până la următorul fragment din sufletul meu de îndrăgostită incurabilă, îl las pe Carla’s Dreams să vă spună cine este frica voastră :3

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s